Vereniging Ondernemend Diemen | Verrijn Stuartweg 52 | 1112 AX Diemen | info@od-diemen.nl

Ontbijtsessies

De meeste ondernemers zijn van nature geen netwerkers. En dat is lastig, want hoe kom je als kleine zelfstandige of MKB-er dan aan nieuwe klanten en opdrachten, zonder dat je al een gevestigde naam hebt? Adverteren is duur en moet met enige regelmaat herhaald worden om effect te hebben. En het bezoeken van zakelijke borrels en bijeenkomsten is tijdrovend en heeft een onzekere opbrengst.

 

Succesvol netwerken bij het ontbijt 

Ondernemend Diemen helpt ondernemers bij succesvol netwerken. Op een ontspannen, maar doeltreffende manier. Hoe gaat het in zijn werk? Eén keer per twee maanden organiseert Ondernemend Diemen een ontbijtbijeenkomst. Er wordt gestart met een gezamenlijk ontbijt en daarna gaan we met elkaar ‘aan het werk’. Allereerst gaat van iedereen een visitekaartje rond en daarna krijgt iedere ondernemer de kans om kort en bondig iets te vertellen over zijn bedrijf en met wie hij in contact zou willen komen. Daarna herhalen we het rondje nog een keer en geven we één voor één aan welke aanbevelingen we voor onze disgenoten kunnen organiseren. Hoe meer aanbevelingen, hoe beter natuurlijk!

 

Ambassadeurs

De kracht van deze bijeenkomsten is dat in relatief korte tijd concrete tips en aanbevelingen worden gegenereerd. De basis is simpel: als u anderen opdrachten bezorgt, zullen die anderen bereid zijn u aan opdrachten te helpen. En dat effect verdiept zich naarmate u onze bijeenkomsten vaker bezoekt. Er ontstaat steeds meer vertrouwen en inzicht in elkaars activiteiten, waardoor u in feite een gratis team ambassadeurs tot uw beschikking heeft.

 

We sluiten onze ontbijtbijeenkomsten af met een kop thee of koffie waarbij er nog even gelegenheid is om na te praten. Bijvoorbeeld om op iemand af te stappen om nog een vraag te stellen. Onze bijeenkomsten zijn primair bedoeld om concrete aanbevelingen op te leveren, maar het komt ook voor dat er mogelijkheden ontstaan om kosten te besparen of een samenwerking met iemand aan te gaan. Lokale ondernemers helpen elkaar aan omzet, ideeën en inspiratie.

 

De data van onze ontbijtbijeenkomsten staan vermeld in onze agenda. U bent van harte welkom!