Enquête Zwerfafval

Beste ondernemers,

In overleg met de Burgemeester en Wethouders zijn er twee zogenaamde “hot-topics” naar voren gekomen, die meer aandacht en samenwerking behoeven vanuit zowel de Gemeente en wij als ondernemers. De thema’s die hoog op de prioriteiten lijst staan voor 2024 zijn: Afval en Arbeidsmarkt.

Hiervoor willen bij binnen Ondernemend Diemen commissies opstellen met leden en bestuursleden die in overleg gaan met de desbetreffende Wethouders. Graag willen wij u uitnodigen om onderstaande enquête in te vullen en optioneel aan te melden voor de commissie.

Bedrijfsafval

Het ophalen en verwerken van bedrijfsafval wordt door alle ondernemers zelf geregeld. Met als uitkomst dat er verspreid over Diemen diverse services rondrijden die ieder het afval ophalen per bedrijf.

Dit rondrijden van verschillende voertuigen betekent ook meer uitstoot en dus niet milieuvriendelijk. Eén van de ideeën is om in samenwerking met een lokale afvalverwerker een collectief af te spreken voor het ophalen van bedrijfsafval.

Zwerfafval

Tijdens de schouwen over de verschillende bedrijventerreinen staat zwerfafval in de top 3 van onderwerpen. De afvalbakken worden niet geleegd, containers staan op en/of vol op straat, containers staan op parkeerplekken, waardoor er veel zwerfafval zich ophoopt op terreinen.

Fijn als jullie de enquête willen invullen en deelnemen aan de commissie.

Bestuur van Ondernemend Diemen

Enquête Zwerfafval