Vereniging Ondernemend Diemen | Verrijn Stuartweg 52 | 1112 AX Diemen | info@od-diemen.nl

Daarom Diemen Wereldfestival

Geschreven op 18 april 2017 - Algemeen nieuws

 

Beste ondernemer van Ondernemend Diemen,

 

Zoals u misschien al wel weet, zal op zondag 2 juli het ‘Daarom Diemen Wereldfestival’ gehouden worden op het Van Markenplantsoen. Een artikel over het Daarom Diemen Wereldfestival is inmiddels verschenen in het DiemerNieuws en de Echo Oost. Het Daarom Diemen Wereldfestival is een kleurrijk familie evenement met verschillende dans, zang, muziekoptredens van talenten en bekende sterren uit Diemen en omstreken en een markt met hapjes, drankjes, producten, diensten uit alle windstreken.

Sinds kort ben ik voorzitter van de Stichting ‘Roots and Wings’, en met deze stichting organiseer ik in samenwerking met Daarom Diemen, Ingrid Baars (secretaris) en Anthony Pinas van OnPoint Dancelab dit festival. Met de organisatie van dit familie evenement komt mijn stichting tegemoet aan een vraag vanuit veel inwoners uit Diemen. Na een onderzoek van citymarketeer Rutger van Stappershoef bleek dat men graag, naast de Nederlandse cultuur, meerdere culturen en nationaliteiten vertegenwoordigd wil zien in een (nieuw) evenement in Diemen.

 

In Nederland is gemiddeld 22% van de inwoners allochtoon. In Diemen ligt dat percentage op 42%. In Nederland zijn de meeste allochtone inwoners afkomstig uit Marokko (10,4%), (voormalig) Nederlandse Antillen en Aruba (4,1%), Suriname (9,5%) en Turkije (10,8%). Van de allochtone inwoners in Diemen is de groep uit Suriname het grootst (20,9%), daarna volgt Marokko (7,7%), Turkije (6,6%), Indonesië (6,5%) en (voormalig) Nederlandse Antillen en Aruba (5,2%) (bron: CBS StatLine 18 maart 2017).

Eind 2016 heeft citymarketing Daarom Diemen Anthony Pinas, Ingrid Baars en mijzelf bij elkaar gebracht, vanwege onze achtergrond, ervaring en gemeenschappelijke motivatie om een feestelijk en swingend evenement in Diemen neer te zetten, Diemen te promoten en bij te dragen aan de doelstellingen van Daarom Diemen. Ik wil een evenement organiseren dat recht doet aan de multiculturele samenstelling van de bevolking in Diemen. Met het festival vieren we de diversiteit en bevorderen we de saamhorigheid.

Ook Burgemeester Boog is enthousiast over het Wereldfestival! Ik was verrast maar ook trots dat de burgemeester het Wereldfestival en mijn stichting noemde in zijn speech tijdens ons zeer geslaagde OD-Diner in Jacob’s Kitchen dinsdag 28 maart jl. Hij vindt het festival een voorbeeld van de vele leuke dingen die nu gaande zijn in Diemen. En ik ben het helemaal met hem eens. Laten we Diemen swingend maken!

 

Het festival biedt een gevarieerd programma op het gebied van dans, zang en muziek. Op het programma staan onder andere een bekende host, een brass band, een salsa band, verschillende dansgroepen, een R&B band, talentvolle zangers en zangeressen en een hiphop DJ. Bij kraampjes kunnen culinaire hapjes en drankjes genuttigd worden en kan men shoppen voor fair trade en handgemaakte producten en diensten vanuit alle windstreken. De feestelijke start is om 12.00 uur en het festival eindigt om 21.00 uur. We richten ons op alle inwoners, en vooral families, uit Diemen die geïnteresseerd zijn in dans, zang en muziek, lekker eten en drinken en gezelligheid. Wij verwachten minimaal 500 bezoekers.

 

Binnenkort starten wij met onze promotiecampagne, en er is voor Diemense ondernemers de mogelijkheid om het Wereldfestival te steunen. Het budget is nog niet rond, en we kunnen zeker nog een financiële bijdrage gebruiken. In ruil voor sponsoring en afhankelijk van de samenwerking, kunnen we dan tegenprestaties met elkaar afspreken, zoals uw bedrijfslogo op onze reclame- uitingen plaatsen. Ook is er de mogelijkheid om een stand of ruimte te huren tegen een zeer aantrekkelijk tarief.

 

Met uw bijdrage kunnen we het Wereldfestival een nog groter succes maken. Ik hoop van harte op uw medewerking. Ik ben altijd te bereiken via mail: stichtingrootsandwings@gmail.com of mobiel: 06-12884349.

 

Ik hoor heel graag van u.

 

Met vriendelijke groet,

Ruthline Margarita Stichting Roots and Wings