Vereniging Ondernemend Diemen | Verrijn Stuartweg 52 | 1112 AX Diemen | info@od-diemen.nl

ZAAI Diemen biedt startende ondernemers kansen

Geschreven op 2 februari 2018 - OD Nieuws

 

Persbericht Gemeente Diemen 2 februari 2018

 

Een groep van 17 startende ondernemers uit Diemen doet komend half jaar mee met het ZAAI Diemen coachtraject. ZAAI ondersteunt startende ondernemers met een pakket van coaching, masterclasses, netwerk- en intervisiebijeenkomsten met als doel hen te helpen succesvol te ondernemen. Deelname aan ZAAI is gratis en wordt aangeboden door de gemeente in samenwerking met Ondernemend Diemen en verschillende andere partners. Wethouder Klaasse heeft vrijdag 2 februari de aftrap van het traject gegeven.

 

Wethouder Klaasse van Economische Zaken: “Ik ben heel blij dat wij, naast de goede contacten met de gevestigde ondernemers, ons nu ook meer gaan focussen op startende ondernemers. Onze hoop is dat zij zich met behulp van ZAAI verder ontwikkelen als ondernemer en zij zich daarnaast meer verbonden gaan voelen met de gemeenschap van Diemense ondernemers.”

 

Het aantal startende ondernemers en zzp’ers is de laatste jaren sterk toegenomen. De groep wordt steeds belangrijker voor de (lokale) economie en werkgelegenheid. ZAAI sluit aan bij het voornemen van de gemeente om startende ondernemers te ondersteunen en te investeren in de lokale economie. Door nu in startende ondernemers te investeren (te zaaien) kunnen ondernemers succesvol groeien. Dit versterkt de lokale en regionale economische structuur, zodat de hele gemeenschap kan oogsten. Tijdens het programma werken de deelnemers zowel aan hun persoonlijke als zakelijke groei als ondernemer. Daarnaast komen de ondernemers in contact met andere lokale ondernemers door verschillende netwerkbijeenkomsten. Rabobank Amsterdam, het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) en GrowthFactory bieden de deelnemers masterclasses aan. De coachsessies worden verzorgd door Anja de Die, trainer/coach bij de Academie voor Succesvol Ondernemen.

 

Joop Saan, voorzitter Ondernemend Diemen: “Als Ondernemersvereniging juichen wij een dergelijk initiatief natuurlijk van harte toe! We werken er daarnaast actief aan mee door in het projectteam te participeren bij de keuze van de kandidaten. We hebben alle kandidaten een jaar gratis lidmaatschap van onze vereniging aangeboden. Kennis delen, van elkaar leren en een netwerk opbouwen zijn juist voor startende ondernemers van groot belang; Ondernemend Diemen biedt die mogelijkheden”.

 

Veel belangstelling
Er was veel belangstelling voor ZAAI Diemen. Maar liefst 28 kandidaten deden mee aan de selectieronde. Met een speeddate presenteerden zij zichzelf en hun onderneming aan het ZAAI projectteam. Uiteindelijk zijn 17 kandidaten uitgekozen om mee te doen met ZAAI Diemen.  ZAAI Diemen duurt tot juli van dit jaar.

 

Over ZAAI
De gemeente Amstelveen is in 2013 het initiatief ZAAI gestart om zo in te spelen op de kennis- en netwerkbehoeften van startende ondernemers. Verschillende gemeenten volgden. Het concept is een groot succes.