Ondernemend Diemen op bezoek bij de Johan Cruijff ArenA, Ajax en Sjaak Swart

Op dinsdag 9 mei was het zover en gingen we met 35 leden, vanaf het terrein van de Oostenrijk Groep aan de Verrijn Stuartweg, met de enige echte spelersbus van ons aller Ajax, op weg voor een rondleiding in het stadion en een leuke borrel.

In de bus was het plezier al groot, een soort schoolreisje voor volwassenen, waar het toch weer opviel wie er helemaal achterin gingen zitten waar normaal de Zuid-Amerikaanse spelers van Ajax hun kaartje leggen. Dit volgens Vincent van de Oostenrijk Groep, die ons tijdens de rit vertelde over dit mooie bedrijf uit Diemen en een paar leuke details rondom de spelersbus.

Nadat we op het spelersdeck in de ArenA waren gearriveerd kregen we met de hele groep een rondleiding langs kleedkamers, de ‘tunnelclub’ (kroeg in de spelerstunnel) en het veld. We eindigden de rondleiding met een goed verzorgde borrel in de koninklijke loge. Daar wachtte Mister Ajax, Sjaak Swart op ons. Het is grappig dat iedereen altijd praat over Sjaak of Sjakie, maar als hij voor je staat heeft iedereen het opeens over meneer Swart. En terecht, want deze 84-jarige oud-speler van Ajax is een clubicoon. Daarnaast is het gewoon een leuke man die van zijn hart geen moordkuil maakt en de hele selectie in ons bijzijn even heeft geanalyseerd. Na afgelopen seizoen ging dat er niet mals aan toe.

Na de presentatie van Sjaak Swart zijn we met z’n allen heerlijk gaan borrelen en kwamen er diverse mooie voetbalverhalen boven. Om half acht in de avond was het toch echt tijd om weer terug te gaan naar Diemen en eindigde dit leuke event waar het begon, op het terrein van de Oostenrijk Groep in Diemen waar door een aantal nog lang werd nagepraat.

Compilatie van 4 foto's Rondleiding Johan Cruijff ArenA van 9 mei 2023
Foto’s: Trudy Kroese
Categorie: