Vaart in Diemen 21 juni 2023

Op woensdag 21 juni heeft het jaarlijkse evenement, Vaart in Diemen, plaatsgevonden. Ook dit jaar werd dit gehouden bij de prachtige locatie House of Bird.

De middag begon om 16.00 uur. Het was prachtig weer en de door natuur omringde locatie gaf een heerlijk zomers gevoel. De eerste aanwezigen druppelde langzaam binnen. Blij verrast waren wij als Ondernemend Diemen met de hoeveelheid aanmeldingen; 150, een recordaantal. Ook dit jaar weer werd de Vaart in Diemen georganiseerd samen met de gemeente Diemen. Vanwege het grote succes van vorig jaar en het enthousiasme van de burgemeester voor dit evenement, opende hij het evenement samen met Jeroen Klaasse. Dit deden zij geheel in stijl, een mooie speech werd gegeven die, wat later bleek, helemaal door AI was geschreven. Een goede opwarmer voor het verdere programma.

Om 17.00 uur begonnen we met het programma. Ook deze keer hadden we interessante sprekers uitgenodigd. De eerste spreker, Guido Duijzers van Active Collective, deelde zijn kennis over AI. Er werd gesproken hoe deze nieuwe vorm van technologie steeds meer verwikkeld raakt in onze levens en hoe je als ondernemer hier gebruik van kunt maken. Niet alleen de positieve kanten werden belicht, maar er werden ook ethische vragen gesteld. Zo kwam er een vraag uit het publiek of AI niet een vorm van plagiaat is. Een interessante discussie kwam op gang.

Uiteindelijk eindigde Guido zijn presentatie met geruststellende en motiverende woorden. AI is een onderdeel van de samenleving en zal dat steeds meer worden, echter is het beter om nu in deze techniek mee te gaan en er, met je bedrijf, voordeel mee te doen, want het biedt zoveel mogelijkheden. Hoe eerder je dit implementeert des te meer je tijd overhoudt om bezig te zijn met zaken die je echt leuk vindt.

Nadat Guido zijn presentatie had afgerond en hij een groot applaus kreeg van de ondernemers, was het tijd voor de tweede spreker. Een man die zichzelf als ‘de snelste man van Nederland’ voorstelt, Tim Coronel. Tim is voornamelijk bekend van de tourwagenracerij en als deelnemer aan de Dakar-rally. Samen met zijn broer zijn zij al jaren het gezicht van vele auto- en bandenreclames. Tim is naast racer ook een zeer geslaagd ondernemer. Hij gaf tijdens zijn presentatie weer hoe de Dakar-rally rijden en ondernemen overeenstemmingen hebben. Hij gaf concrete voorbeelden hoe, onder andere, het bochtenwerk tijdens racen werkt en hoe dit weer te implementeren is in ondernemen. Door zijn inspirerende presentatie en zijn gevatte en grappige opmerkingen tussendoor, hield hij de ondernemers geboeid tot aan het laatste moment.

Na afronding van Tims presentatie en de velen vragen die werden gesteld was het tijd voor het laatste onderdeel van het programma. De barbecue. Om 19.00 uur werd de barbecue geopend en genoot iedereen van de vers bereidde vlees, vis en vegetarische gerechten. Er werd volop gegeten, gedronken en natuurlijk genetwerkt. Rond 21.30 uur werden de laatste slokken genomen en kwam er een einde aan weer een zeer geslaagde Vaart in Diemen, editie 2023.

Als Ondernemend Diemen willen wij iedereen bedanken die aanwezig was, House of Bird bedanken voor de gastvrijheid en het tot in de puntjes verzorgen van het evenement. Ook gemeente Diemen willen wij bedanken voor de fijne samenwerking. Op naar volgend jaar, weer een nieuwe editie van Vaart in Diemen.

Foto’s: Trudy Kroese
Categorie: