Verslag DoMiBo 23 maart 2023

Deze editie van de DoMiBo waren we met ruim 20 man te gast bij Venduhuis De Eland en de Zon.

In het veilinghuis, met de jongste veilingmeester van Nederland Elise Trommelen, waren de kijkdagen van de Voorjaarsveiling. Het was bij binnenkomst al een drukte van belang met allerlei bezoekers die de collectie kwamen bekijken om een week later tijdens een van de vier veilingdagen gericht hun bod uit te kunnen brengen.

Elise had geregeld dat er op de bovenverdieping voor ons een aparte ruimte was (dicht bij de bar ;-)). Tijdens de borrel hebben de leden elkaar beter leren kennen door ieder even een korte pitch te doen over zichzelf en zijn of haar onderneming.

Vervolgens heeft Elise ons te woord gestaan en uitgelegd hoe zij in het familiebedrijf is gekomen en hoe deze markt zich sinds Covid heeft ontwikkeld. Net zoals veel bedrijven is ook de veilingwereld veel meer dan voorheen een online business geworden in combinatie met de live wereld. Voor de aanwezigen was het interessant om te horen hoe een veiling, en het businessmodel erachter, werkt.

Na de presentatie van Elise was er tijd om met z’n allen een rondje langs alle veilingstukken te lopen. Als echte ondernemers onder elkaar werd er al snel een wedstrijdje gedaan wie de juiste prijs van bepaalde veilingstukken kon raden. Verrassend om te zien hoe je bij het ene stuk veel te laag zit en het andere te hoog. Het werd eenieder duidelijk dat het vak van veilingmeester en taxateur een van bijzondere kunde is.

Een van de mooiste opmerkingen die door een van de leden werd gedaan was dat hij aangaf dat hij helemaal verrast was door het veilinghuis. Hij rijdt hier dagelijks langs, maar was nog nooit binnen geweest. Een mooi cadeau zo’n informele kennismaking. En dat is precies waar het bij Ondernemend Diemen over gaat. Elkaar en elkaars business beter leren kennen.

Foto’s: Trudy Kroese

Het volgende event staat reeds online en zal plaatsvinden op dinsdag 9 mei. We gaan dan met z’n allen voor een rondleiding, borrel en presentatie van Mr. Ajax Sjaak Swart naar de Amsterdam ArenA.

Categorie: