ZZP meets MKB, een connecting event van Ondernemend Diemen en de Gemeente Diemen

Op donderdag 25 mei 2023 organiseerden we in de Diemer Studio’s samen met de gemeente Diemen het event ZZP meets MKB. Om twee uur ’s middags begon er een training voor ongeveer 25 ZZP-ers, waarvan sommigen nog spontaan waren gekomen na het zien van een social media post. De training was afgestemd op de behoefte die ZZP-ers (en ook andere ondernemers) vaak hebben, namelijk zichzelf profileren en verkopen.

Wethouder EZ Jeroen Klaasse trapte de masterclass sessies af door iedereen welkom te heten.

De eerste training werd gegeven door Natasja Braams van SEM Social en zij nam de aanwezigen mee in de kansen van social media en gaf praktische tips waarmee deelnemers hun voordeel konden doen. In de pauze waren er al geluiden te horen als ‘nooit geweten’, ‘handig zeg’ tot ‘ik moet toch meer met social gaan doen’.

Hierna was het Arno Jongman die de zaal op zijn enthousiaste manier meenam in het onderwerp sales. Of zoals Arno zelf altijd zegt ‘sales is niet eng, want sales is uiteindelijk helpen’. Ook hier konden deelnemers weer tips & tricks meenemen en hoorden zij dat ze niet de enigen waren die overtuigende belemmeringen hadden met betrekking tot dit onderwerp.

Vervolgens begon rond half vijf de DoMiBo (donderdagmiddagborrel) in de foyer van de Diemer Studio’s en kwamen de eerste MKB-ers en overige leden binnen druppelen om te socialiseren en netwerken.

Om vijf uur heette onze voorzitter Robert Schulze iedereen welkom en vertelde Angelica Dekkers namens de gastheer enkele leuke wetenswaardigheden over de mooie studio waar we ons bevonden. Bijna niemand was hier eerder geweest en wisten niet dat zoveel theaterproducties in Diemen worden gerepeteerd. Aansluitend kreeg Jorrit Leijting nog even de kans om vanaf ‘het krat’ iets te vertellen over de actie om zonnepanelen op bedrijfsdaken te krijgen. 

Na deze speeches hadden we nog een muzikale energizer met André Accord. Deze artiest en presentator zette ons als groep aan het werk waarbij een aantal iets in de ‘overgooi microfoon’ mochten inspreken over zijn of haar business om dit vervolgens aan elkaar te beatboxen waarbij de aanwezigen een chant uitspraken ‘OD connect’. Het was een leuke happening en zo kwamen we tot onze eigen themesong van de middag.

Rond acht uur in de avond werd het tijd om op te ruimen. Het was een lange, inspirerende, leerzame en vooral leuke middag en avond geworden in Diemen.

Compilatie van 4 foto's van ZZP meets MKB van 25 mei 2023
Foto’s: Gemeente Diemen
Categorie: